Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Sındırgı ‘Yoldaki Haber' Programında

Sındırgı ‘Yoldaki Haber

TRT1 Ekranlarında yayınlanan ‘Yoldaki Haber' programında Sındırgı tanıtıldı.

TRT1 Ekranlarında yayınlanan ‘Yoldaki Haber’ programında Sındırgı tanıtıldı.
Program yapımcısı Hasan Söylemez program için geldiği Sındırgı’ya hayran kaldı.
Geçtiğimiz Cuma günü 18.20’de TRT1’de yayınlanan ‘Yoldaki Haber’ ilçemizin doğasını, termal kaynaklarını ve adına festivallerin düzenlendiği Yağcıbedir halısının tanıtımını yaptı. Emendere Termal Otel’de Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’la röportaj yapan Söylemez daha sonra Yağcıbedir Halısı dokuyan kadınlarla röportaj yaptı.
Sedef Hastalığına iyi gelmesiyle bilinen Emendere Termal Otel hakkında bilgi veren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “90’lı yıllarda üniversiteyi okurken burada kişilerin çadırlarda kalarak sedef hastalığına şifa bulduklarını gördük. O gün bizi yönlendiren büyüklerimiz, bir gün bu memlekette reis olursanız, bu memlekete idareci olursanız aman ha üzerinize vazifedir, buraya insanların kalabileceği bir tesis yaptırın vasiyetinde bulunmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sesimizi duydu. Buraya tek katlı 28 tane odayı yerleştirdi. 2 tane kapalı havuzu, bir tane açık havuzuyla şuanda % 80’i ormanla kaplı, şelaleleriyle, şırıl şırıl sularıyla 2 saatlik gece uykusuyla uykunuzun kandığı saklı bir cennet, gizli bir vadi çıkardı. Sındırgı’da termalin, termal kent olabilmenin ilk adımı Emendere Termal Otel ile atıldı. Şu anda dört tane otelin ikisi bitti, ikisi yeni yükseliyor. Turizm teşvik yasasından yararlanan yatırımcı buraya geldiğinde vergi muafiyeti olduğu ve arazi bedava olduğu için cazibe merkezi haline geldi. Uygulamalı olarak biz burada göstermiş olduk. Çünkü herkese bizim bir suyumuz var sedef hastalığına iyi geliyor, şöyle su var deseniz bir anlam ifade etmiyor. Buraya insanların kalabileceği otel formatında havuzuyla, diğer sosyal tesisleri ile bir mekan yapılınca insanlar kalmaya başladı. Ege Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesiyle bir çalışmamız var. 100 yataklı inşaatımız yakında başlayacak. O inşaattan sonra burası Sağlık Bakanlığınca direk olarak evet oraya gidin tedavi olun masrafları ben karşılayacağım diyebilecek” dedi.
Sındırgı’nın her yerinden doğa fışkırdığını belirten Söylemez, daha sonra Yağcıbedir Halısı dokuyan kadınlarla röportaj yaptı. Yoldaki Haber programı geçtiğimiz Cuma günü 18:20’de TRT1 de yayınlandıktan sonra tekrarı gece yarısından sonra da yayınlandı.
Haber Merkezi



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı